Saima haastoi meemiin:

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:
Martti Lutherin Isä meidän –rukouksen selitys. Kun vielä olin Raamattuun sitoutunut naispappeuden vastustaja, minulta pyydettiin lehtikirjoitus Isä meidän –rukouksesta. Luin sitä varten Lutherin selitystä, jonka mukaan itse asiassa rukoilemme, ettei meidän nimemme olisi pyhitetty ja ettei meidän valtakuntamme tulisi ja että meidän tahtomme ei tapahtuisi. Sen jälkeen oli mahdotonta olla sitoutunut mihinkään.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:
Antti Pietiäinen: Tunne, antitunne, perimä, johdatus tunteiden dynamiikkaan. En lue koko kirjaa, hyppään paljon yli. Mutta kun sisikunta tuntuu olevan tukossa, Pietiäisen kuvaukset aidoista tunteista ja niiden korvikkeista silloin, kun niitä ei uskalla tuntea, ovat monesti avanneet tietä eteenpäin.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
Raamattu. Ehkä siellä pystyisin sitä lukemaan enemmänkin kuin murusina.

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon:
Spinozan Ilon filosofia. Luin sitä ennen lopullista avioeropäätöstäni.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
Ei varsinaisesti mikään, mutta haluan saada Tove Janssonin Muumipapan ja meren näkyville. Se liikuttaa. Samaistun jokaiseen hahmoon.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:
Merja Auer: Iloinen synnintunnustus. Tämä on yllätys itselleni. Luulin haudanneeni käsikirjoitukseni, mutta mahdollisesti se sitten vielä joskus herää kuolleista.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:
Anthony de Mello: Lähteillä. Mietiskelymielikuvia, joista voi pysähtyä niihin, jotka kutsuvat.

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:
Gerard W. Hughes: Pyhän yllättämä. Kirstin löytö, tämäkin on jesuiitta. Meinataan Kirstin kanssa hoitaa loputonta keskusteluntarvettamme aloittamalla syyskuussa hengellisen matkakumppanuuden piiri, jossa käymme kirjaa luku luvulta läpi sunnuntai-iltaisin pari kertaa kuussa. Multa voi kysellä lisää, jos Turun tienoolaisia kiinnostaa.

10. Nyt haastan viisi bloggaajaa:
Sinä, jos kiinnostaa.

***

Tarkemmin ajatellen olen sittenkin utelias: haastan Tuomo Lindgrenin, Marikin, (jos luet tätä, en päässyt kommentoimaan), Kirkonrotan, Jonin ja Mintun.

Niin, ja ekstrana haastan kaikki työkaverini.