Kaikkihan me tiedämme, millainen on täydellinen äiti. Hän hyväksyy lapsensa sellaisinaan, ymmärtää heitä tilanteessa kuin tilanteessa, auttaa ja huolehtii, neuvoo ja tukee, vai miten se menee.

Kaikkihan me tiedämme, millainen on täydellinen ripari. Aurinko paistaa, saa kavereita, on paljon vapaa-aikaa ja tulee ehkä ajatelleeksi jotain mielenkiintoistakin, vai miten se menee.

Kaikkihan me tiedämme, millainen on täydellinen koulu. Kaikki ovat ystävällisiä toisilleen, kaikki kertovat rohkeasti, mitä mieltä ovat asioista, ja opettajat tuovat pohdittavaksi mielenkiintoisia asioita, joista on tulevaisuudessa hyötyä, vai miten sen menee.

Kaikkihan me tiedämme, ettei mikään ole täydellistä. Äidit väsyvät, eivät tiedä, osaa eivätkä jaksa kaikkea. Aurinko menee välillä pilveen, kaverit ottavat päähän eikä vapaa-ajalla keksi tekemistä, ajatus ei vain kulje. Ei jaksa hymyillä, ei kertoa ajatuksiaan muille eikä mikään innosta.

Taivaassa kaiken sanotaan olevan täydellistä. Silloin ei enää ole mitään, mikä saisi meidät itkemään ja kiukuttelemaan, kaikki kipu ja murhe on poissa. Elämme sovussa itsemme, toistemme ja Jumalan kanssa.

Taivaan valtakunta tuli maan päälle Jeesuksessa. Hän eli rehellisenä itselleen. Hän hyväksyi ja ymmärsi heikkoja ihmisiä sellaisinaan ja armahti heitä ja tuli siksi aiheuttaneeksi riitaa silloin, kun ihmiset olivatkin vahvoja ja ajattelivat tietävänsä, miten kuului elää. Hän suostui siihen, että hänen elämässään tapahtui Jumalan tahto eikä hänen omansa.

Taivaan valtakunnassa kaikki on hyvin. Taivaan valtakunta on täällä tänään, vaikka kaikki ei olekaan vielä hyvin. Taivaan valtakunta on luottamus siihen, että kaikki on Jumalan kädessä ja kääntyy aikanaan hyväksi, tavalla tai toisella.

Musiikki: Martin Luther Kingin laulu