HeSan päätoimittaja Reetta Meriläinen puhui Kerro kirkosta -seminaarissa siitä, miltä kirkko näyttää mediassa. Hän kyseli, ovatko tunteet unohdettu, kun ihmisten hengellinen kaipuu ja kirkko eivät näytä kohtaavan. Kirkko tuntuu olevan yhtä eksyksissä itseltään ja toisilta kuin kaikki muutkin. Meriläisen mielestä se on loistavaa, sillä vain etsivä ja epäröivä kirkko on mahdollinen.

Johtaja Teppo Turkki taideyliopistojen kehittämisinstituutista puolestaan väitti, että kirkko on jokaisessa ihmisessä. Tämä sisäinen kirkko voi toteutua ubiikissa kaikkialla läsnäolevassa virtuaalimaailmassa eri tavoin. Virtuaalissa syntyy myös luomukontaktien kaipuu.

Kotimaa-yhtiöiden toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kuvasi, kuinka ihmiset tulevat tunteineen kirkkoon ja saavat siellä rationaalisen, etäännyttävän vastauksen. Kirkon ihmiset suhtautuvat itseensä vieroksuen. Harva pystyy sanomaan: olen töissä kirkossa ja siitä ylpeä. Kuitenkin tunneside on kaiken onnistuneen viestinnän takana. Merkitys muuttuu ja viesti ei kulje silloin, kun tunteet on pesty pois. Raflaavia ilmoituksia ei pitäisi pelätä, sillä aina joku suutuu. Ei se mitään. Kiinnostavaa on se, mihin on jokin tunneside ja mikä siis koskee minua.