Joskus kun katsoo telkasta jotain ohjelmaa tai pelaa jotain peliä, voi tuntua siltä, ettei sitä olekaan oiekasti mukava katsoa, ja katsoo silti, koska kaikki muutkin varmaan katsovat. Tai sataa ja haluaisi laittaa saappaat jalkaan, mutta ei laitakaan, kun ei kukaan muukaan varmaan laita, ja sitten varpaat kastuvat.

Jeesus teki nin kuin hänestä itsestään tuntui hyvältä ja oikealta, ja hän neuvoo siihen meitäkin:

1.
K
uulkaa, keitä Mestari,
halleluja,
autuaiksi julisti,
halleluja.

Joskus tuntuu siltä, että kaikkien muiden mielestä vain raha tekee onnelliseksi. Tarttis olla rikas ja tietää, mitä tahtoo omistaa ja mitä tehdä, ja sitten pitäis hankkia se mitä tahtoo ja tehdä se mitä tahtoo. Tarttis olla täynnä itseluottamusta ja itseään.

2.
Köyhä, tyhjä, neuvoton,
halleluja,
Herrassansa rikas on,
halleluja.

Joskus tuntuu siltä, että kaikki muut on sitä mieltä, että pitäisi olla hauskaa koko ajan. Kaikien pitäisi osata kertoa vitsejä ja nauraa vastoinkäymisille ja itselleen.

3.
Suuren murheen keskellä,
halleluja,
seisoo Herra vierellä,
halleluja.

Joskus tuntuu siltä että kaikkien muiden mielestä jokaisen pitäisi osata jutella ja olla ihmisten kanssa. Pitäisi osata pitää puolensa ja tapella vastaan, jos joku kiusaa.

4.
Hiljaiset ja sävyisät,
halleluja,
valtakunnan perivät,
halleluja.

Joskus tuntuu siltä, että kaikkien muiden mielestä ruuan pitäisi olla herkullista. Ja pitäisi olla voimakas ja jaksaa tehdä kaikki mitä pyydetään ja käsketään.

5.
Nälkäiset ja nääntyvät,
halleluja,
Isän pöytään pääsevät,
halleluja.

Joskus tuntuu siltä, että kaikkien muiden mielestä sääliä eikä armoa ei pidä tuntea. Jokaisen pitäisi pitää itse huoli itsestään ja pärjätä yhtä hyvin kuin kaikkien muidenkin.

6.
Joka muita armahtaa,
halleluja,
itse laupeuden saa,
halleluja.

Kaikki muut tuntuvat sanovan joskus, ettei kannata olla rehellinen. Petkuttaminen on viisaampaa. Valehtelemalla saa itselleen hyötyä.

7.
Sydän vailla vilppiä,
halleluja,
Jumalan on näkevä,
halleluja.

Kaikki muut sanoo joskus, että jos joku kerrran on tyhmä, pitäähän se sille sanoa. Riidan haastaminen ja tappeleminen on kivaa.

8.
Rakentaja sovinnon,
halleluja,
rauhan Herran lapsi on,
halleluja.

Kaikki muut sanoo joskus, ettei pidä tehdä mitään sellaista, mistä muut voi ruveta kiusaamaan. Kannattaa pelätä sitä, mitä muut sanoo, jos on erilainen kuin muut.

9.
Herran pilkan kantaja,
halleluja,
kerran kantaa kruunua,
halleluja.

Kaikki muut tuntuvat sanovan joskus, ettei Jumalasta kannata välittää.

10.
Kaikki köyhät katselkaa,
halleluja,
autuutenne Jumalaa,
halleluja.

Mitä sitten, jos ei välitä mitä kaikki muut tuntuvat ajattelevan, vaan tekee niin kuin itsestä tuntuu hyvältä ja oikealta? Jääkö silloin ihan yksin? Silloin Jumala on meitä lähellä. Saamme häneltä kaiken, mitä tarvitsemme. Hän välittää meistä sellaisina kuin olemme. Meidän ei tarvitse olla nykyistä rikkaampia, kauniimpia tai voimakkaampia, vaan kelpaamme juuri tällaisina. Siksi voimme itsekin rakastaa itseämme. Ja kun sen teemme, kestämme toisiammekin paremmin ja annamme toistemme olla mitä he ovat.

Virsi 516